Moja zgodba

Ples je ritem. Srčni utrip je ritem. Glasba ima ritem. Tako ima tudi vsak arhetip svoj ritem, interval, sekvenco in vibracijo.

Sem certificirana arhetipska svetovalka (Archetypal Consultant, certified by CMED - Caroline Myss Education***), aktivna plesalka, voditeljica delavnic utelešanja arhetipov in organizatorka umetniških dogodkov.Moje metode poučevanja so sinteza čuječih gibalnih pristopov in plesnih tehnik, od modernega in sodobnega plesa, do kontaktne in gledališke improvizacije, poleg tega pa sem tudi certificirana učiteljica Dance Alchemy-a. Moja praksa vključuje tudi tehnike aktivne meditacije.

Moj pristop do plesa in njegove uporabe v vsakdanjem življenju je celosten in vam pomaga izraziti introvertirane, speče ali neslišane in nevidne vidike sebe. S prevajanjem čustev v gibanje se boste naučili negovati sebe in bolj samozavestno zaupati vaši naravni telesni inteligenci. Na mojih seansah boste lahko izrazili svoje lastno avtentično gibanje, ter se na neposreden in igriv način povezali s sabo in s skupino.

Zadnjih 6 let sem se posvetila teoriji in praksi arhetipov in utelešanja. Najprej sem metodo preizkusila na sebi. Eksperimentirala pa sem tudi z različnimi skupinami ljudi: profesionalnimi plesalci, koreografi, igralci, umetniki vseh vrst, duhovnimi iskalci, gibalnimi terapevti, psihologi in ljubitelji gibanja. Iz teh procesov sem ustvarila več plesnih predstav in vodila številne delavnice pri nas in po svetu.

Tukaj si lahko ogledaš predogled Video Tutorial-a o Utelešanju arhetipov- Breezing Dialogoues v 3.astrološki hiši komunikacije, percepcije in razmišljanja.

Intervjuji:


Članki:

Več o referencah

Več o umetniških projektih

Za razumevanje arhetipov zgolj skozi logični um in razmišljanjem zgolj samo z levo polovico možganov, zahteva od vas veliko intelektualnega napora.

Spoznavanje arhetipov preko gibanja pa vas do rezultatov pripelje hitreje, bolj intuitivno in bolj celostno. Tudi proces iskanja je mehkejši.

Raziskovanje arhetipov skozi gibanje aktivira tudi desno hemisfero možganov, ki ojača senzorične občutke in kinestetično dinamiko - po domače povedano - čutenje arhetipov na imaginorni ravni, ravni domišljijsko intuicijskega dojemanja vas spravi v ritem in pretočnost. Svet začnete dojemati na bolj fluiden način. Desni možgani so ritmični. Ples je ritem. Srčni utrip je ritem. Glasba ima ritem.Tako ima tudi vsak arhetip svoj določen ritem, interval, sekvenco in vibracijo.

> Več o referencah